Het vermogen ofwel het verbruik van de armatuur aangeduid in Watt. Dit is bepalend voor de energieverbruik en de besparing die gerealiseerd kan worden met de overstap op LED.
Kleurtemperatuur wordt aangeduid in Kelvin. Hoe lager de Kelvin, hoe warmer en geler het licht is. Tegenovergesteld hoe hoger de Kelvin, hoe kouder en witter het licht is.
De lichtstroom aangeduid in lumen is de hoeveelheid licht die uit een armatuur komt. Hoe hoger het getal hoe meer licht uit de armatuur komt.
Een armatuur met noodmodule is voorzien van een batterij. In het geval dat de stroom uitvalt zorgt de ingebouwde noodmodule ervoor dat de armatuur alsnog in mindere mate licht geeft. Afhankelijk van de noodmodule is dit voor een duur van 1 tot 3 uur.
Een armatuur met sensor gaat aan/uit als er detectie plaatsvindt. Dit kan d.m.v. daglicht of beweging zijn.
De IP-classificatie geeft aan in hoeverre het product bestendig is tegen water, voorwerpen en stof. Het eerste cijfer (minimaal 0 maximaal 6) geeft de bescherming tegen voorwerpen/stof weer. Het tweede cijfer (minimaal 0 maximaal 9K) bepaalt de waterdichtheid van een product. IP20 = geen bescherming tegen water (geschikt voor woonruimten). IP44 = spatwaterdicht (geschikt voor badkamers en veranda’s. IP65 = stofdicht & sproeiwaterdicht (geschikt voor douchcabines en buitengebruik).
Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? En wilt u daarbij fiscaal voordeel behalen? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op.