Cookies vereist

Om deze functionaliteit te gebruiken zijn cookies vereist. Klik op "Alles accepteren" om door te gaan.

Alles accepteren
Inloggen
Offertelijst

Schoolverlichting

Verlichting voor scholen / onderwijsinstellingen kent een aantal strikte normen waaraan de verlichting moet voldoen. Goede schoolverlichting draagt bij aan het concentratievermogen en betere prestaties van studenten. Bij conventionele verlichting hebben we te maken met flikkering (stroboscopisch effect). Kinderen, studenten en leerkrachten die hier gevoelig voor zijn kunnen hier vervelende bijwerkingen van krijgen, zoals: chronische vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, depressie. Het lokt zelfs epilepsie aanvallen op. De verkeerde LED-schoolverlichting kan soortgelijke klachten opleveren, wanneer niet de juiste producten worden toegepast. Schoolverlichting moet dan ook bestaan uit kwalitatief goede armaturen, waarvan de functionaliteiten, optiek enzovoorts ontworpen zijn voor de toepassing in het onderwijs. 

Tegenwoordig kan het verlichttingssysteem zelfs aangepast worden op het bioritme van studenten. De kleurtemperatuur van de armaturen verandert dan gedurende de dag mee. Zo is de kleur in de ochtend helder wit, en in de namiddag steeds warmer, zodat het lichaam geen last heeft van het blauwlicht aandeel. Dit heet Human Centric Lighting (HCL). Dit verlichtingssysteem wordt meer en meer toegepast in scholen en er wordt beweerd dat HCL de verlichting is voor onderwijs en zorginstellingen. 

Daarnaast is het energiebesparingspotentieel bij scholen tussen de 50% en 90%. Dit kan naast een overstap op LED-verlichting, op slimme wijze bereikt worden met sensoren en slimme LED-verlichting. Dit hoeft niet perse een hele kostbare oplossing te zijn. Wij werken met verschillende fabrikanten samen, die producten speciaal hebben afgestemd voor het onderwijs, tegen gunstige voorwaarden.

Gratis lichtplan en offerte binnen 24uur!

Of het nu gaat om een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, basis-, voortgezet of hoger onderwijs of universiteiten, en de daarbij horende sporthalverlichting, kantine, of directiekamers, ledlichtdirect is expert in schoolverlichting voor ieder budget. Als specialist in projectverlichting garandeert Ledlichtdirect de snelste terugverdientijd, vaak al binnen 12 maanden, inclusief all-in garantie van 3 tot 7 jaar. Stuur eenvoudig een e-mail naar info@ledlichtdirect.nl. Om de snelheid te bevorderen vragen wij u een bouwtekening van uw gebouw en een omschrijving van uw wensen. Heeft u dit niet, geef dit dan aan, dan nemen we contact met u op om alsnog tot de juiste afmetingen te komen. Wij geven u gratis lichtadvies in de vorm van een onderbouwde lichtberekening, lichtplan en offerte binnen 24uur.

Heeft u direct vragen? Bel 085 – 130 76 48.

Levering uitsluitend aan installateurs  25 jaar Lichtervaring  Tot 7 jaar garantie A-merk assortiment
-

Vrijblijvend lichtadvies? 
Vraag hier aan

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelwagen

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen