Cookies vereist

Om deze functionaliteit te gebruiken zijn cookies vereist. Klik op "Alles accepteren" om door te gaan.

Alles accepteren
Inloggen
Offertelijst

Kantoorverlichting

Kantoorverlichting is een belangrijk onderdeel in ieder kantoorpand. Het is geen geheim dat er een verband bestaat tussen het geïnstalleerde licht, het welzijn en de productiviteit van het personeel. Belangrijke kenmerken van goede kantoor LED-verlichting zijn de UGR-waarde en hoeveelheid lichthoeveelheid (lux) op het taakgebied, bijvoorbeeld een werkplek. Volgens de lichtnorm NEN-EN 12464-1 moet op werkplekken, armaturen en lampen worden toegepast die voldoen aan een UGR-waarde - lees: verblindingsfactor - van lager dan 19 (UGR<19). Daarnaast moet de werkplek (of taakgebied) minimaal belicht worden met 500lux. Ook moeten we rekening houden met het stroboscopisch effect, ook wel in de volksmond ´´knipperen en flikkeren´´ genoemd. De meeste mensen zijn hier onbewust gevoelig voor. Typische klachten zijn vermoeidheid, hoofdpijn en bij sommige mensen roept het een gevoel van depressie op. De meest toegepaste producten in kantoren zijn LED Panelen en Downlighters. Ook wordt regelmatig gebruikgemaakt van Inbouwspots. Naast werkplekverlichting, moet gedacht worden aan de gangen, kantine, parkeerplaatsen, terreinen, kantoorhal, magazijn, entree, vergaderruimten etc. In sommige ruimten is het advies om te werken met dynamische verlichting aan de hand van speciale sensoren. Andere ruimten kan het beste gewerkt met regelsystemen zoals DALI. De ene ruimte moet optimale prestaties bevorderen en het welzijn stimuleren, de ander moet voor maximale ontspanning en sfeer zorgen. Er is erg veel mogelijk en veel keus. De aanschafprijzen lopen erg uiteen net zoals de kwaliteit. De kans op duurkoop of een verkeerde toepassing is groot wanneer er geen advies wordt ingewonnen bij professionals. Belangrijk dus om u te laten adviseren door lichtexperts die goed luisteren naar uw wensen én deze omzetten naar een goed lichtadvies. Dat hoeft overigens niet altijd gepaard te gaan met hele hoge investeringen. Wij slagen er altijd in om een goed voorstel uit te brengen inclusief een goed voorstel dat past bij uw budget. Zowel voor bestaande bouw als ook voor nieuwbouw. Wij zijn pragmatisch ingesteld om tot een goed en budgetvriendelijk voorstel te komen. Wij streven altijd naar een terugverdientijd van 1 tot 2 jaar.

Bespaar 50% tot 90% energie met professionele LED Kantoorverlichting


Verlichting in kantoren heeft naast het potentieel om het welzijn en prestaties van medewerkers te verbeteren een enorm besparingspotentieel. In ruim 70% van de Nederlandse kantoren is nog steeds conventionele verlichting in gebruik, zoals fluorescentiebuizen/ TL-verlichting,  halogeenlampen en spaarlampen. Met LED-verlichting kan ruim 90% bespaard worden. Dankzij de lange levensduur van LED-verlichting (tot wel 100.000 uur), wordt ook flink bespaard op onderhouds- en vervangingskosten. Deze voordelen heeft u echter alleen wanneer u kiest voor betrouwbare fabricaat. Wanneer er risico wordt genomen met verkeerde producten kan dit leiden tot lekstroom, uitval, klagende medewerkers, en zelfs interferentie en verstoring op de internetverbinding.  Voorkom dubbele vervangings- en onderhoudskosten en kies voor betrouwbare producten. Met het juiste advies haalt u de juiste LED verlichtingsinstallatie in huis. Wij kunnen in bijna alle gevallen een terugverdientijd van 12 maanden garanderen. Niet voor niets is LED-verlichting de meest populaire energiebesparende maatregel voor bedrijven.

Vanaf 1 juli 2020 LED-verlichting verplicht voor bedrijven


LED Verlichting is dé duurzame investering voor kantoorpanden. Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoor groter dan 100m2 een energielabel C of beter hebben. Wanneer het energielabel C Kantoren niet wordt behaald mag het pand niet meer gebruikt worden als kantoorruimte. Deze verplichting staat tevens in het Bouwbesluit. Daarnaast heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel led-verlichting te gebruiken. De beweegredenen hiervoor zijn voornamelijk het energiebesparingspersoneel en daarmee een terugverdientijd. Overigens komt u bij bepaalde armaturen ook in aanmerking voor de Energieinvesteringsaftrek 2019 (EIA). Hiermee wordt de investering in duurzame verlichting deels gesubsidieerd door de overheid. Wel dienen de armaturen aan bepaalde gestelde eisen te voldoen. Ons assortiment bevat een groot aantal EIA geschikte armaturen. Wij adviseren u graag over de juiste armaturen en begeleiden u graag in het aanvragen van de EIA. 

Gratis lichtplan en offerte binnen 24uur!


Als specialist in projectverlichting garandeert Ledlichtdirect de snelste terugverdientijd, vaak al binnen 12 maanden, inclusief all-in garantie van 3 tot 7 jaar. Stuur eenvoudig een e-mail naar info@ledlichtdirect.nl. Om de snelheid te bevorderen vragen wij u een bouwtekening van uw gebouw en een omschrijving van uw wensen. Heeft u dit niet, geeft u dit dan aan, dan nemen we contact met u op om alsnog tot de juiste afmetingen te komen. Wij geven u gratis lichtadvies in de vorm van een onderbouwde lichtberekening, lichtplan en offerte binnen 24uur.

Heeft u direct vragen? Bel 085 – 130 76 48.
Levering uitsluitend aan installateurs  25 jaar Lichtervaring  Tot 7 jaar garantie A-merk assortiment
-

Vrijblijvend lichtadvies? 
Vraag hier aan

Aanmelden nieuwsbrief

Winkelwagen

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen